CATERING

Catering obiadowy

Zestawy weekendowe (21/22.11.2020 r.)

Filet z łososia / frytki / surówka - 30 PLN

Schab po cygańsku / puree ziemniaczane / surówka - 28 PLN

Polędwiczki drobiowe w sosie dijon / kluski śl. / buraczki - 26 PLN

weekendowe menu stałe

Rolada / kluski śląskie / sos / modra kapusta - 25 PLN

Pierś z sosie pieczarkowo-pomidorowym / kluski śl./ surówka - 25 PLN

Udko z kaczki / kluski śl. lub ziemniaki / sos / buraczki - 30 PLN

Golonko / ziemniaki pieczone / kapusta zasmażana - 35 PLN

Makaron penne z rukolą, szpinakiem i fetą - 25 PLN (VEGE)

do każdego dania ZUPA gratis!

 

KIDS: Nuggetsy z kurczaka / frytki - 20 PLN

KIDS: Kluski śląskie / sos mięsny - 10 PLN

 

ZESTAW DLA 4 OSÓB - 185 PLN

rolada x2 / udko z kaczki x2/

medaliony wieprzowe x2 / nuggetsy x2

kluski śląskie / sos / pieczone ziemniaki / zestaw surówek

Catering imprezowy

Zakąski zimne

PATERA DLA min.6 OSÓB - 38 PLN/os.

  • Wędliny swojskie
  • Tymbaliki drobiowe
  • Pierożki gyoza
  • Jajka faszerowane
  • Muszelki faszerowane
  • Pieczarki faszerowane
  • Krążki tortilli smakowej
  • Koreczki
  • Kuleczki serowe philadelphia i jalapeno
  • Krążki cebulowe

ŚLEDŹ (jeden rodzaj do wyboru)

  • Węgierski
  • Japoński
  • Olej
  • Szwajcar

SAŁATKA (dwa rodzaje do wyboru)

  • Jarzynowa
  • Grecka
  • Makaron ryżowy z kurczakiem
  • Z suszonymi pomidorami
  • Carpaccio z buraka z roszponką i fetą
  • Tortellini
  • Brokułowa
  • Fitness

 

ZUPY GULASZOWE- 14 PLN/os.

  • Bogracz (wołowy)
  • Strogonoff (wieprzowy)
  • Leczo (drobiowe)
  • Chilli con carne (wieprzowo-wołowe)

 

KANAPKI 1 SZT. - 3-4 PLN/szt.

 

PATERY MIĘS (dla 6 osób - 12 sztuk mięsa)

 

ZESTAW ŚLĄSKI – 230 PLN

golonka x2 / żeberko w kapuście x2 / krupniok x2 / szynka peklowana x4 / karczek x2

dodatki: kapusta zasmażana /coleslaw / ziemniaki puree / ziemniaki opiekane

 

ZESTAW SZEFA – 240 PLN

szaszłyk drobiowo-warzywny x2 / devolaille z serem x2 / kieszeń drobiowa ze szpinakiem x2 / udko drobiowe faszerowane x2 / policzki wieprzowe x8

dodatki: surówka z czerwonej kapusty /coleslaw/ sos czosnkowy / duffinki / ziemniaki opiekane

 

ZESTAW GRILLOWY – 250 PLN

pierś z grilla z boczkiem i serem wędzonym x2 / karczek x2 / kiełbasa x4 / camembert x2 / schab przeplatany boczkiem x2

dodatki: pierogi ruskie x9 / warzywa grillowane / wadges / surówka z k.pekińskiej / ziemniaki opiekane / sos BBQ

 

ZESTAW PREMIUM – 280 PLN

rolada x4 / udko z kaczki x4 / medaliony wieprzowe x2 / nuggetsy z kurczaka x 2

dodatki: czerwona kapusta / buraczki / kluski śląskie / ziemniaki opiekane / sos mięsny

 

ZESTAW FIRMOWY – 600 PLN DLA 25-30 OSÓB

Peklowany udziec pieczony (ok. 10 kg)

dodatki: kapusta zasmażana /coleslaw / ziemniaki opiekane / sos grzybowy

z naszej wędzarni

Swojskie wyroby

W naszej ofercie pojawiła się nowość - swojskie wyroby z własnej wędzarni.

Wędzone na olchowym dymie w pięknej jesiennej aurze:

schab / boczek / karczek - 40 PLN/kg

polędwiczka wieprzowa - 47 PLN/kg

 

Każda pozycja dostępna w porcjach od 0,5kg

Zamówienia powyżej 3 kg otrzymają dodatkowy rabat 5%

 

tel. 510 101 958
 

Zamówienia świąteczne

BARSZCZ 1L (5 porcji) - 20 PLN

KREM GRZYBOWY 1L (5 porcji) - 30 PLN

PIEROGI z kapustą i grzybami / ruskie (1 szt.) - 1,5 PLN

KROKIET z kapustą i grzybami (1 szt.) - 5 PLN

KAPUSTA Z GRZYBAMI 1kg (5 porcji) - 30 PLN

OKOŃ filet zapiekany z warzywami i fetą (porcja) - 16 PLN

DORSZ filet pieczony z ziołami 1 kg (4-5 porcji) - 75 PLN

KARP filet panierowany smażony na maśle 1 kg (4-5 porcji) - 70 PLN

KARP dzwonki/tuszka panierowany smażony na maśle 1 kg (4-5 porcji) - 58 PLN

KARP filet (surowy przyprawiony po staropolsku) 1 kg - 42 PLN

KARP dzwonki/tuszka (surowy przyprawiony po staropolsku) 1 kg - 32 PLN

KULKI RYBNE w zalewie (słoik 0,5 kg ok.10 szt.) - 12 PLN

KARP żywy w całości 1 kg - 16,5 PLN

ŚLEDŹ z marynowanymi warzywami i grzybami (słoik 0,5 kg) - 22 PLN

KRUCHE CIASTECZKA mix 1kg - 39 PLN

MOCZKA 1L (5 porcji) - 39 PLN

MAKÓWKI 1L (5 porcji) - 37 PLN

MAKOWIEC rolada 1 szt. (8-10 porcji) - 22 PLN

 

 

Możliwość pakowania próżniowego 1 PLN/szt.

Zamówienia przyjmujemy do 15.12. / Odbiór osobisty 23.12. godz. 14:00-20:00

Kontakt

Zamówienia

tel. (32) 431 89 86
kom.  501 262 085
recepcja-czerwionka@bialydom.com.pl