Urodziny, rocznice, chrzciny, stypy i każdego typu imprezy okolicznościowe to specjalność Białego Domu. Naszym doświadczeniem jest wieloletnia działalność firmy i setki przyjęć organizowanych na naszych salach każdego roku. By docenić wagę odbywającego się wydarzenia, zapewniamy także obsługę na najwyższym poziomie.
Organizujemy przyjęcia już od kilkunastu do nawet 190 osób. Dysponujemy także ponad 150 miejscami noclegowymi.
PROPOZYCJA MENU
ZUPA – do wyboru jedna pozycja
- Tradycyjny rosół z makaronem
- Krem duo z cukinii
- Krem ze skorzonery z emulsją i suszonym pomidorem
- Krem borowikowy z grzankami
- Krem z pora na białym winie z serem gorgonzola
DANIE GŁÓWNE
Wybór mięs (2 szt./os.) – do wyboru 3 pozycje
- Tradycyjna rolada śląska
- Panierowany zawijaniec z gruszką i serem mozzarella
- Kaczka pieczona po staropolsku
- Kotlet drobiowy z serem mozzarella i pomidorami
- Peklowana szynka nadziewana wędzonką
- Grillowany filet drobiowy z serem ricotta
- De Volaille z masłem czosnkowym
- Eskalopki wieprzowe z boczniakiem
DODATKI SKROBIOWE – do wyboru 2 pozycje
- Ziemniaki z wody
- Kluski śląskie
- Frytki
- Kasza pęczak prażona
DODATKI WARZYWNE – do wyboru 3 pozycje
- Surówka z marchwi
- Surówka wiosenna z kapusty białej
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Surówka z czerwonej kapusty
- Surówka z selera
- Buraczki klasyczne
- Bukiet gotowanych jarzyn z prażonymi migdałami
- Mix sałat z jogurtem
- Kapusta czerwona gotowana z boczkiem
- Kapusta biała na ciepło z koperkiem
DESER – do wyboru jedna pozycja
- Mix ciast koktajlowych 1,5szt./os.
- Mascarpone z musem truskawkowym
- Puchar lodów z owocami
- Panna cotta waniliowa z miętą i malinami
- Mus karmelowy na bazie śmietany z orzechami
- Deser czekoladowy black&white z bezą i rodzynkami
- Deser chałwowy z białą czekoladą i aromatem leśnych owoców
ZAKĄSKI ZIMNE:
- pierożki gyoza + tortilla warzywna
- patera swojskich wyrobów
- deska szlachetnych serów z orzechami
- befsztyk tatarski
- tymbaliki drobiowe
- caprese
- warzywa marynowane
- 2 rodzaje sałatek (do wyboru: sałatka ryżowa z prażonymi ziarnami zbóż / sałatka z grillowanym kurczakiem / sałatka ze skorzonerą / sałatka brokułowa / sałatka grecka / sałatka z granatem)
- 2 rodzaje śledzików (do wyboru: śledź w śmietanie / śledź w musztardzie dijon / śledź na ostro po węgiersku / śledź po polsku / śledź korzenny / śledź po holendersku z rodzynkami / śledź po japońsku / rolmopsy i kulki rybne)
- pieczywo/ masło
NAPOJE
- Woda, soki owocowe – bez limitu
- Kawa oraz herbata – bez limitu
Koszt: 175 zł/os.
KOLACJA: (w kociołku jedna propozycja do wyboru)
- Tradycyjny bogracz z chrupiącą bułką z pieca
- Barszcz z pasztecikiem
- Strogonoff z chrupiącą bułką z pieca
- Stifado drobiowe z papryką
Koszt: 25 zł/os.
KOLACJA: (porcjowo jedna propozycja do wyboru)
- Policzki wieprzowe w sosie tymiankowym / kasza bulgur / buraczki
- Sakiewki z schabu z farszem warzywnym / puree / bukiet sałat
- Pierś drobiowa suprime / frytki / warzywa gotowane
- Dorsz ze szpinakiem / wedges / surówka z kiszonej kapusty
Koszt: 45 zł/os.
Dodatkowo proponujemy
- Napoje gazowane 0,2l – 6 zł/szt.
- Piwo Tyskie lane 0,5l – 11 zł/szt.
- Wino białe/czerwone – 45 zł/but.
- Patera z owocami – 6 zł/os.
- Tort – 15 zł/os.
Do Państwa dyspozycji również indywidualnie dopasowane menu i ramy imprezy ustalane na spotkaniu z managerem, który trafnie doradzi w wszelkich zawiłych kwestiach.
Manager
Tomasz Kaczmarek
tel. 533 380 340