Urodziny, rocznice, chrzciny, stypy i każdego typu imprezy okolicznościowe to specjalność Białego Domu. Naszym doświadczeniem jest wieloletnia działalność firmy i setki przyjęć organizowanych na naszych salach każdego roku. By docenić wagę odbywającego się wydarzenia, zapewniamy także obsługę na najwyższym poziomie.

 

Organizujemy przyjęcia już od kilkunastu do nawet 190 osób. Dysponujemy także ponad 150 miejscami noclegowymi. 

 

PROPOZYCJA MENU

 

ZUPA – do wyboru jedna pozycja

  • Tradycyjny rosół z makaronem
  • Krem duo z cukinii
  • Krem borowikowy z grzankami
  • Krem z pomidorów secchi z emulsją i grzankami

 

DANIE GŁÓWNE

 

Wybór mięs (2 szt./os.) – do wyboru 3 pozycje

  • Tradycyjna rolada śląska
  • Policzki wołowe marynowane w winie
  • Kaczka pieczona po staropolsku
  • Kotlet drobiowy z serem mozzarella i pomidorami
  • Peklowana szynka nadziewana wędzonką
  • De Volaille z masłem czosnkowym
  • Medalion wieprzowy z boczniakiem
  • Pierś z kurczaka supreme

 

DODATKI SKROBIOWE – do wyboru 2 pozycje

  • Ziemniaki z wody
  • Kluski śląskie
  • Frytki
  • Mix kaszy orkiszowej i jęczmiennej z warzywami

 

DODATKI WARZYWNE – do wyboru 3 pozycje

  • Surówka z marchwi
  • Surówka wiosenna z kapusty białej
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Surówka z selera
  • Buraczki klasyczne
  • Bukiet gotowanych jarzyn z prażonymi migdałami
  • Mix sałat z jogurtem
  • Kapusta czerwona gotowana z boczkiem
  • Kapusta biała na ciepło z koperkiem

 

DESER – do wyboru jedna pozycja

  • Mix ciast koktajlowych 1,5szt./os.
  • Mascarpone z musem truskawkowym
  • Puchar lodów z owocami
  • Panna cotta waniliowa z miętą i malinami
  • Krem kataloński

 

NAPOJE

  • Woda, soki owocowe – bez limitu
  • Kawa oraz herbata – bez limitu
     

Koszt: 150 zł/os.
(Obiad + deser + napoje)

 

ZAKĄSKI ZIMNE:

  • tortilla z łososiem + tortilla warzywna
  • patera swojskich wyrobów
  • deska szlachetnych serów z orzechami
  • befsztyk tatarski
  • kurczak w galarecie
  • caprese
  • antipasti
  • 2 rodzaje sałatek (do wyboru: sałatka ryżowa z prażonymi ziarnami zbóż / sałatka cezar / sałatka brokułowa / sałatka grecka / sałatka meksykańska)
  • 2 rodzaje śledzików (do wyboru: śledź w musztardzie dijon / śledź na ostro po węgiersku / śledź po polsku / śledź korzenny / ryba w occie)
  • pieczywo/ masło
     

Koszt: 215 zł/os.*
(Obiad + deser + napoje + zimna płyta)

 

KOLACJA: (w kociołku jedna propozycja do wyboru)

  • Barszcz z pasztecikiem
  • Gulasz drobiowo - warzywny z kawałkami pomidorów
  • Strogonoff z chrupiącą bułką z pieca
  • Julienne z papryką

Koszt: 25 zł/os.

 

KOLACJA: (porcjowo jedna propozycja do wyboru)

  • Filet w panko / frytki / surówka pekińska
  • Sakiewki ze schabu z farszem warzywnym / puree / bukiet sałat
  • Dorsz ze szpinakiem / wedges’y / surówka z kiszonej kapusty

Koszt: 45 zł/os.

 

Dodatkowo proponujemy

  • Napoje gazowane 0,2l – 11 zł/szt.
  • Patera z owocami - 10 zł/os.
  • Tort - 20 zł/os.
  • Piwo lane Tyskie - 12 zł
  • Wino białe/czerwone półwytrawne - 50 zł

 

Do Państwa dyspozycji również indywidualnie dopasowane menu i ramy imprezy ustalane na spotkaniu z managerem, który trafnie doradzi w wszelkich zawiłych kwestiach.

Manager
Tomasz Kaczmarek

tel. 533 380 340